Kako pripremiti nekretninu za prodaju

Zapamtite, samo jednom se pruža prilika za ostavljanje dobrog prvog utiska, a prvi utisak je ono što se “broji”. Sledite ove napomene i stvorite konkurentsku prednost koja vam može pomoći da lakše prodate svoju nekretninu a kupcu omogućiti kupovinu bez stresa.

Ništa nije lepše nego kad je Vaš dom uredan i čist

Ukoliko ne možete sami, angažujte profesionalce da očiste tapacirani namještaj i tepihe. Održavajte svoj dom urednim, tako da ste uvek spremni kad ga kupci žele videti. Uklonite nered s vidljivih mesta i igračke s poda te počistite radne površine. Neka vaši ormari izgledaju uredno i prostrano ( kupci vole zaviriti u njih ). Pospremite krevete, uklonite posude iz sudopera, ispraznite kante za smeće.

Male popravke mogu doprineti bržoj prodaji

Nemojte da neželjene sitnice privuku pažnju kupaca. Pokvarene slavine, gljivice u kupatilu ili neka druga dotrajalost. Rupe ili pukotine na zidovima. Plesnive ili pocepane zavese u kupatilu. Puknuta stakla (na prozorima ili vratima) ili ogledala.Zamenite sijalice koje ne rade. Pocepane tapete ili oljuštena boja koja visi sa plafona. Pocepani tepisi ili tepisoni. Zvono na vratima ne radi. Konsultujte se sa agentom da li je potrebno još nešto urediti.

Sitnice koje mogu puno značiti

Cveće u vazi – redovno menjajte cveće ili sobne biljke. Slavine u kupatilu i kuhinji moraju biti čiste i sjajne. Miris pečenog hleba ili kafe – miris kuvane kafe ili tek pečenog hleba pomaže kupcima da se osećaju kao kod kuće. Kolačići ili bombone na stolu. Čisti prozori – otvorite ih ako to vreme dopušta. Pustite sunce unutra. Počistite deo gde su kućni ljubimci , odvedite ih u šetnju ili ih stavite u njihovu kućicu, ne osećaju se svi prjatno u blizini životinja. Upalite svetla, svetlost predstavlja znak dobrodošlice. Potencijalni kupac će osetiti toplinu doma, ako upalite sva svetla za večernji pregled stana. Razvucite zavese, podignite roletne i pokažite kupcima kako veseo i topao vaš dom može biti (tamne prostorije nisu reprezentativne). Uklonite višak nameštaja. Namestite pokrivače i postavite sveže oprane zavese.

Nek vaš dom odiše svežinom i svetlošću!