5 korisnih saveta ako uzimate stambeni kredit

Stambeni krediti su namenski krediti koji spadaju u kategoriju dugoročnih kredita.Oni se odobravaju od strane banaka za kupovinu nekretnine – stana ili kuće kao i za izgradnju stambenog objekta,njegovu dogradnju ili rekonstrukciju.

Saveti ako uzimate stambeni kredit

  1. Obiđite najmanje tri banke kako bi ste se informisali o uslovima stambenog kredita.Obratite se savetniku za stambene kredite u banci kako bi Vam izračunao kreditnu sposobnost.
  2. Obavestite se o dužini trajanja procedure za odobrenje stambenog kredita kako bi ste mogli predvideti krajnji rok za realizaciju ugovora o kupoprodaji a samim tim i precizirali sa prodavcem nekretnine isplatu kupoprodajne cene nekretnine.
  3. Izmirujte redovno preuzete obaveze po ugovoru o stambenom kreditu koji ste zaključili s bankom, jer u suprotnom banka može aktivirati upisanu hipoteku.
  4. Koristite samo finansijske proizvode banke koje sami razumete!Dobro proučite ugovor o kreditu pre potpisivanja.
  5. Odaberite agenciju za promet nekretnina sa iskustvom koja će Vam pomoći da nađete željenu nekretninu i u tom slučaju nećete trošiti dragoceno vreme na obilaske nekretnina koje ne odgovaraju Vašim potrebama i željama.Agencija će kordinirati između banke i Vas i učiniće da Vam čitava procedura stambenog kredita bude što manje stresna.

Profesionalno.Pouzdano.Prijateljski.